maandag 16 december 2019

Sport

De Nederlandse dames hebben de wereldtitel in het handbal veroverd! Proficiat!! Ik vind het schitterend, want de dames hadden de laatste jaren al een paar keer mis gegrepen. Nu dus toch wereldkampioen geworden. Erg knap gezien de tegenstanders van formaat.
Ajax verloor van AZ. Net als de dames bij het handbal in de slotminuut. De competitie wordt weer spannend. Ik zag AZ nog in de tweede helft tegen Man United ineen storten, maar gisteren stond het elftal er weer. Knap hoor. Ajax speelde weer in een te laag tempo en er werd te veel gelopen met de bal.
Mark van Bommel is geen trainer meer van PSV, dat van Feijenoord verloor. PSV heeft veel potentieel rondlopen, maar het lukte Van B niet om er een voetbalmachine van te maken. In het algemeen vind ik het niet zo'n geslaagde greep, om een voetballer na zijn actieve loopbaan direct maar hoofdtrainer te maken van een nationale topclub. Het trainerschap is iets heel anders dan goed kunnen voetballen. Dat een voetballer wat van trainingen en tactiek af weet begrijp ik wel. Maar dat maakt hem, zelfs niet na een opleiding, tot een toptrainer. Gewoon onderaan beginnen en ervaring opdoen. Die technieken en dergelijke geloof ik wel. Maar omgaan met mensen is wat anders. En dan zijn het ook nog eens voetballers.