zondag 29 december 2019

Gevolgen immigratie Zweden

In Denemarken heeft de regering zich 'rechtser' opgesteld t.a.v. het immigratiebeleid. De linkse politici hebben hun lessen getrokken uit het recente verleden, waarin sprake was van veel ongewenste effecten. Daarbij heeft men ook nadrukkelijk de ontwikkelingen in Zweden gevolgd.
In Zweden is de situatie uit de hand aan het lopen. Daar zijn het vooral immigranten uit noord Afrika en Afghanistan, die voor een criminele sfeer en no go zones zorgen.

F. Johansson woont in Malmö, Zweden schreef vorig jaar zijn reactie op het toenemend geweld in zijn woonomgeving :

Volgens misdaadstatistieken en als je het de burgers vraagt, is Helsingborg, 45 minuten naar het noorden, ook behoorlijk onveilig en kun je een paar keer per maand in de krant lezen over overvallen en mishandelingen. Op dit moment lijken ze problemen te hebben met een jeugdbende (waarschijnlijk uit Marokko). Het politiebureau in Helsingborg was vorig jaar ook onderworpen aan een bom.
Landskrona, gelegen tussen Helsingborg en Malmö, heeft ook een geschiedenis van geweld gehad. Het is een sterk gesegregeerde stad met een grote in het buitenland geboren bevolking en het had een tijdje een slechte reputatie, maar sindsdien is het misschien verbeterd.
Er is een toename van geweld in steden met veel asielzoekers. Over Skåne ( Scania ) gesproken, Östra Göinge heeft veel asielzoekers opgenomen, en zo'n twee jaar geleden werd een 15-jarig kind op school neergestoken door een Syrische jongen die zijn 'eer' beschermde. Steekpartijen tussen vluchtelingengroepen zijn nu steeds gebruikelijker geworden, vaak met de Afghanen (Hazara's), die niet met andere groepen kunnen opschieten. De Hazara's zijn ook naar verluidt betrokken bij kleine misdaden, zoals de verkoop van drugs en seksueel misbruik, en ze zijn zelf ook vaak drugsgebruikers.
Gevallen van aanranding zijn met meer dan 60 procent toegenomen in slechts één jaar en 'niet-begeleide minderjarigen' die gepensioneerden beroven om te betalen voor harddrugs, geeft de politie in Uppsala toe dat de misdaad in de stad een nieuw niveau heeft bereikt.
"Dit zijn uitdagingen die we nog nooit eerder hebben gezien", zei politiecommissaris Daniel Larsson, Uppsala, geciteerd in een persbericht op de website van de troepen waarin staat dat de stad vandaag "een gloednieuw straatbeeld [...] heeft vergeleken met slechts een paar jaar geleden."
Tussen de zomer van 2015 en de zomer van 2016 zag de stad ook een toename van 60 procent in overvallen, en de politie meldde dat officieren het gevoel hebben dat ze tijdens een patrouille te maken hebben met een "harder klimaat en minder respect voor hun beroep".
Drugs zijn volgens de politie van de stad een van de belangrijkste factoren die de criminaliteitsgolf in Uppsala aansturen, waarbij de verkoop van illegale stoffen, waaronder heroïne, in de open lucht plaatsvindt.
De heer Larsson zei dat de overvallen verband houden met het raketaanjagende gebruik van heroïne - een probleem waarvan hij zegt dat het voorheen onbekend was in de stad - en dat "ten minste 90 niet-begeleide minderjarigen" de drug gebruiken in het Travel Centre.
De politiecommissaris merkte op dat mensen uit Afghanistan "oververtegenwoordigd" zijn onder de daders, en suggereerde dat dit te maken heeft met de geschiedenis van het land van opiumproductie en met "bekende problemen van segregatie".
Een ander type diefstal is volgens de politie in opkomst als gevolg van drugsmisbruik, waarbij grote groepen jongeren winkels binnengaan en de aandacht van het personeel trekken terwijl diefstallen in andere delen van de winkel worden uitgevoerd.
Criminaliteit stijgt terwijl jonge migranten Zweedse gepensioneerden om drugsgeld aanvallen.
De misdaad in Malmö wordt op dezelfde manier gevoed door de verkoop van verdovende middelen in de buitenwijken, maar er zijn ook georganiseerde misdaadbendes betrokken bij een beetje van alles, zoals afpersing en mensenhandel. Het kan zich verspreiden naar steden zoals Helsingborg, maar ik heb de indruk dat het zich vooral verspreidt naar steden met veel immigranten die bereid zijn te worden betrokken bij dergelijke criminele activiteiten.
Het kleine stadje Vellinge, een welvarende buitenwijk van Malmö met veel eengezinswoningen, wordt daarentegen vaak gerangschikt onder de vijf veiligste gemeenten in Zweden, net als Lomma, ongeveer twaalf kilometer naar het noorden.
Op dit moment, om de cijfers er beter uit te laten zien en het aantal schietpartijen te verminderen, is politie uit de hele provincie in Malmö geplaatst en zijn de schietpartijen voor 2018 aanzienlijk gedaald. (Ik vertel mijn vriendin dat het hier saai begint te worden) We kunnen verwachten dat dit zal leiden tot meer criminaliteit in andere gemeenten, omdat ze vaak helemaal geen politie hebben.

Tot zover de Zweed, die ik eerder geloof dan het officiële Zweedse nieuws. We zijn bijna een jaar verder en inmiddels is ook Helsingborg ten prooi gevallen aan Noord Afrikaanse criminaliteit. Politie en handhavers, maar ook anderen worden aangevallen met zelfgemaakte vuurpijlen en bommen. Men heeft nu drones ingezet om aanvallen voor te zijn. Let wel, ik ben niet tegen de komst van migranten. Wel tegen de manier waarop onze overheden met hen omgaan. Die komt sterk overeen met die van Zweden. Denemarken weigert ook voormalig IS strijders terug te laten keren. Dat geldt ook voor vrouwen met kinderen. Allen zijn zonder uitzonderingen de Deense nationaliteit ontnomen.