zondag 22 december 2019

Kerstmis staat voor de deur

Nog even en we gaan weer gezellig tafelen met een paar buurtbewoners. Zo komen ook zij op een leuke manier door de feestdagen. Vergeet niet even aan anderen te denken. Het gaat niet zozeer om materiële zaken, maar gewoon wat aandacht en gezelschap. We hebben nog een paar dagen de tijd. De groep is dit jaar wat klein. De ouderdom met gebreken schrijdt ook hier voort.
Amsterdam doet ook een duit in het zakje van de kerstgedachte. De stad gaat de komende dagen daklozen die op straat slapen niet bekeuren. De besluitvormers zullen van dat voornemen ongetwijfeld beter slapen dan de daklozen zelf. Ik zou zeggen : ontvang ze in het stadhuis.
Met de komst van de kerstmarkten komen ook weer de dreigingen. Jammer, maar mij zal je dus niet op zo'n kerstmarkt zien. Niet alleen vanwege de risico's, maar gewoon omdat ze mij veel te druk zijn. En dan al die geuren erbij, nee hoor. Maar voor degene die wel gaat : geniet ervan en blijf veilig.
In Frankrijk vraagt Macron om met kerst niet te staken. Hij zou er ook voor kunnen zorgen, dat er niet gestaakt hoeft te worden. Net als in ons land zijn veel Fransen ontevreden over hun regering t.a.v. het pensioenbeleid. Macron spreekt opeens als een mens.
Kerst is ook een drukke periode voor de dierenactivisten. Wie weet krijgen we over een zeer groot aantal jaren ook plantenactivisten. Volgens onderzoek kunnen planten en bomen ons 'verstaan'. Zouden plantjes het inderdaad beter doen, omdat er tegen hen gesproken wordt? Nog even en alles buiten is groen als het Kerstmis is. Zeggen ze. Vandaar dit nummer.