donderdag 5 december 2019

Buffelen en dan dromen

Ik ben moe. We zijn de hele ochtend flink fysiek bezig geweest. Het begon allemaal met een tweepersoonsbed, dat we uit Utrecht meegenomen hebben. De bedoeling was die op zolder terug te plaatsen. Daar staan nu twee eenpersoonsbedden, waarvan de een onder de ander geschoven kan worden. Of de ander over de ene. Net hoe je wilt. Maar zo'n eenpersoonsbed beviel helemaal niet.
Afgelopen week deed zich een kans voor aan een mooi tweepersoonsbed te komen. Een ombouw met verstelbare lattenbodems. Die kans hebben we dankzij o.a. onze bus maar gegrepen. Tja, en toen moesten we de boel herinrichten. Dat hebben we dus vanmorgen gedaan.
Het werd een soort doorschuifsysteem. Ons 2 persoonsbed ging naar boven. Het 'nieuwe' uit de bus kwam daarvoor in de plaats. Het oude uit Utrecht ging met wat andere overbodige kastjes en ombouwdelen naar de Milieustraat. Toen we ons bed verwijderde, voelden we ons opeens archeologen. Dat krijg je als er onder zo'n bed ruimte is, die je in de loop der tijd benut hebt. En dan het stof. Niet zozeer op de vloer, maar bovenop de spullen die onder het bed lagen. Bij het monteren van het opgehaalde bed, bleken de zijkanten van de ombouw niet te passen. De oplossing bleek eenvoudig. Men had de bevestigingsijzers gedemonteerd en later er ondersteboven weer opgeschroefd. Lekker dan. Blijkbaar wist men niet hoe de zijkanten aan het hoofd- en voeteneinde gemonteerd was. Men had dus nooit van bedbeslag of bedhaken gehoord.
Het hele gedoe hield wel in dat we geregeld op en neer liepen tussen de begane grond en de zolder. Ik heb nu dikke benen. En twee mooie tweepersoonsbedden om bij te komen. Dat wordt goed slapen vannacht.