maandag 23 december 2019

Да здравствует Россия!

Het zal menigeen vreemd of misschien wel vijandig in de oren klinken, maar ik heb meer vertrouwen in het Rusland van Poetin dan in de EU. En steeds vaker : meer dan in onze eigen politici. Vanmorgen weer zo'n typisch nieuwsbericht van onze nationale omroep om Rusland te framen. Het gaat over nepnieuws (verspreiden van desinformatie) en hacken. Beste mensen, elk land doet aan spionage. Ook ons land. Elk land maakt daarin gebruik van illegale methoden. Ook ons land. Elk land verspreid nepnieuws en hackt, ook ons land. Ergo, dit is dus helemaal geen nieuws. Dit is pure Nederlandse propaganda.
Het zit vooral de Amerikanen dwars, dat Europa liever in gesprek blijft en zaken blijft doen met buurman Rusland. Europa krijgt al decennia lang Russisch gas via Oekraïne. Nu er een directe verbinding komt tussen Rusland en Duitsland, is er sprake van ophef. Niet vanwege het buitenspel zetten van Oekraïne. Nee, vanwege het mijden van afhankelijkheid van Amerika. Amerika durft zelfs via de ambassadeur in
Duitsland namens(!) een aantal EU landen te verklaren, dat de meeste EU landen tegen deze gaslevering zouden zijn. Wat een arrogante bemoeienis. Het gaat trouwens niet over onze veiligheid. Amerika wil ons graag heel veel gas verkopen. Geld dus en economisch afhankelijk worden van Amerika. Ik hoop dat de EU landen hun eigen koers gaan varen. Een Europese koers. Met Rusland als partner.