vrijdag 27 december 2019

Dat was Kerst 2019

Zo mensen, daar zijn we dan weer vanaf. Gisteravond was ik doodop. Niet dat ik zo druk bezig geweest ben. Nee, alle eer aan Sonja die beide dagen tot een feestelijk en gezellige kerst gemaakt heeft. Zelf heb ik veel te veel prikkels op me af gekregen. Dan stroomt in mijn grijze hoofd het emmertje dat de prikkels moet opvangen over. Tja, dan ben ik opgebrand. Ik slaap dan ook nog vaster dan normaal. De volgende ochtend ben ik weer helemaal toppie. In andere gevallen heb ik daar meer tijd voor nodig. Soms heel erg veel.
Gisteren hebben we eerst een brunch gedaan bij een van de kids. Die was niet alleen lekker, maar ook erg leuk. Het is weer iets anders dan het bekende diner. Daarna werden de voorbereidingen getroffen voor het bezoek van de buurtbewoners. Twee van hen werden tegen 5 uur 's middags opgehaald, want anders zouden ze de afspraak vergeten zijn. En dat klopte dus ook. Iedereen was dus present.
Voor hen had Sonja een garnalencocktail als vooraf gemaakt. Het hoofdmenu betrof ovenschotel met witlof gerold in ham en gelegd in een bedje van krokant gebakken ontbijtspek. Daarbij gefrituurde aardappelstukjes in de vorm van sterretjes en kerstboompjes. Men kon kiezen uit kip- of runderrollade. Als toetje was er een schelpje met aangekleed (tegen de kou?) ijs.
Vervolgens werd het uitbuiken geblazen met een kopje koffie. Niet aan de kersttafel, maar lekker gemakkelijk op de bank. Tot slot kwam de vaat aan de beurt. Met hulp van een van de dames was die zo weggewerkt. Tegen half tien vertrok de laatste gast.