woensdag 4 december 2019

Geleid door emoties

Gisteren zag ik tot twee keer toe een opvoeder die emotioneel te werk ging. De een liet haar gescheiden zoon inwonen en nam alle taken van hem over. Inclusief de kost verdienen en voor zijn kinderen zorgen. Terwijl zij al met pensioen was. En hij? Hij hing de hele dag thuis rond. Gamen, drinken en blowen. Hoe dat zo? Gewoon omdat zijn moeder hem daarvoor geld geeft. Tja, en toch beklaagde moeder zich vanwege alle drukte en de kosten over het gedrag van haar zoon. Haar zoon was  ooit vliegtuigmonteur maar werd zo'n 15 jaar eerder ontslagen vanwege drugsgebruik.
In een ander programma ging het ook over een drugsverslaafde zoon, die met name door zijn moeder de hand boven het hoofd gehouden werd. Hij was in haar ogen namelijk erg zielig. Ook hier weer een opvoeder die het blijkbaar geen probleem vindt, haar kind richting de afgrond te coachen. En ook hier weer klagen. Maar ja, als ouder doe je het toch heel vaak jezelf aan, omdat je je door emoties laat leiden. Zoals ik vaker zeg : wie het over zijn kind heeft, heeft het over zichzelf.
Ook meneer Klaas Dijkhoff heeft zich laten leiden door emoties. Emotie van anderen. Hij heeft besloten zijn wachtgeld terug te geven. Stopzetten kan niet. Dat kan enkel als je een WW of andere uitkering krijgt. Zeg maar, bij gewone mensen. Nu nog al die anderen die onterecht wachtgeld krijgen.