In de vriezer lag nog een kipfilet en een zakje spekreepjes. Van de laatste heb ik maar een klein beetje gebruikt. Voor de smaak. Terwijl de kipfilet in de magnetron lag te ontdooien, heb ik eerst het beetje spek bijna uitgebakken. Toen heb ik de uitjes en de (fijn gesneden) knoflooktenen toegevoegd. Dit keer één pepertje in de tjobek (vijzel) fijn gewreven en
ook in de pan gedaan. De kipfilet heb ik in blokjes gesneden en met trassiepoeder bestrooid. Daarna heb ik het vlees bij de rest in de wok gedaan. Terwijl de kruidenmix op het (kleine) vuur stond, heb ik de spitskool gesneden en afgespoeld. De dikke witte stukken van het blad heb ik in de gft bak gegooid. Voordat de gesneden kool de wok in ging, heb ik een boemboe Bami Goreng toegevoegd met wat water. Je raad het al, in die kant en klare boemboe mis ik de knoflook en de trassie. Als bijna laatste deed ik de gesneden spitskool erbij. En als allerlaatste (wat de mix betreft) een handje ingevroren stukjes rode paprika.
Ik vind de bami het lekkerst wanneer ie wat nattig is. Die bami heb ik bij een tante van mij een paar keer mogen eten. Zalig! De bami zelf ga ik straks pas koken. Ik denk dat ik in het kookwater wat van de kruidenpoeder die in die kleine bamisoep / noodlesoep zakjes zit. Ik heb dat eerder gedaan en het leverde een fijnere smaak op.
Straks dus nog even de mie koken en in de wok bij de boemboe doen. Daarna flink opwarmen en omscheppen. Tja, en dan het bekende gebakken ei, wat stukjes vis (gestoomde makreel) en wat zelfgemaakte atjar van komkommer erbij. Eet smakelijk!