zondag 29 december 2019

Arme Tom en Fenna


Het komt mij nogal vreemd over als ik zie dat nou net een paar tieners uit Syrië nu al met vuurwerk bezig zijn. Misschien zijn ze verslaafd geraakt aan knallende geluiden. Gevolg is wel, dat zowel kater Tom als hond Fenna angstig door het huis sluipen. Een positieve kant is dat Fenna nu wel bij Tom kan zitten / liggen. Gisteravond lagen ze beiden onder de computertafel! Fenna duldt Tom nu ook als ie vlak langs haar heen loopt.
Sonja heeft voor Tom een kattenbak gevuld en in het halletje gezet. Tom mag dan zelf bepalen of ie naar buiten wil of niet. Gisteravond laat ging ie toch maar even naar buiten. Zijn luikje blijft gewoon in gebruik. Sonja heeft voor hem ook een schuilplekje gemaakt. Onder de kerstboom heeft ze een mandje klaargezet. Meneer kroop er direct in.
Ik heb in onze slaapkamer het tentje van Fenna opgezet. Het is voor haar een vertrouwde slaapplek, die ze in de kampeerbus heeft. Het is eigenlijk een opvouwbare bench. Als ze in die tent bij ons in de slaapkamer slaapt, dan hoeven we er niet 's nachts uit om haar te kalmeren. Ze loopt anders te ijsberen en te piepen. Ze blijft zo bij ons logeren totdat het weer rustig is geworden.
Toen ik vanmorgen de huiskamer betrad, riep ik even : "Tommie!" Vanonder de kerstboom hoorde ik : "Miauw!" Dus Tom was thuis. Meneer heeft een plas gedaan in zijn bak. Vanmorgen hebben Fenna en ik rustig gewandeld. Het was doodstil. Maar tegen kwart voor elf klonk de eerste knal weer.