maandag 28 oktober 2019

Vreemd

Vanmorgen las ik in een krant een kop over een schietpartij / afrekening, die luidde : "...iemand trekt niet zomaar een pistool...." De uitspraak deed een omwonende naar aanleiding van het gebeuren. Blijkbaar is de omwonende van mening, dat het doodgewoon is dat iemand een vuurwapen bij zich heeft. Ik ben geneigd te denken : "...weer een idioot met een vuurwapen op zak!" Maar ja, ik ben wat ouder. Het vuurwapenbezit begint hier ook al Amerikaanse trekken te krijgen. Moet ik binnenkort ook weer schietlessen gaan nemen?
Over Amerika gesproken. Wat zou dat land er vele malen leuker uitzien, wanneer al die gekke Democraten, die zoveel tijd en energie steken in een afzettingsprocedure van Trump, de criminaliteit, armoede en de zorg in dat land eens zouden aanpakken. Oké, de criminaliteit lijkt me voor hen lastig, want daar tref je wel bijna 80% van de illegalen mee. En die mogen van de Democraten blijven.
Wat een kabinet hebben wij toch. Dankzij hun maatregelen gaat de economie bijna op slot. We mogen hier niets meer. We mogen hier nog wel koolsoorten en uien eten (winderigheid / gas!). Urineren is ook nog belastingvrij. Maar voor hoe lang nog?
Als Engeland uit de EU stapt, hoop ik dat het land zelf een nieuw Europees samenwerkingsverband gaat opzetten, waarin de soevereiniteit van de aangesloten landen gewaarborgd blijft en het lidmaatschap aanzienlijk minde zal kosten. Ik hoop dan dat veel EU landen zullen 'overlopen'.