vrijdag 11 oktober 2019

Stiekem gedoe

Nog steeds doen overheden erg verkrampt wanneer het asielzoekers betreft. Het centraal orgaan COA is druk doende meer ruimte te creëren voor de opvang van nog meer asielzoekers. Veel ruimte wordt nu ingenomen door gelukszoekers en criminelen uit veilige landen. Echte vluchtelingen zijn er in veel lagere aantallen. De opvang stelt weinig voor, want wie afgewezen wordt kan gewoon hier rond blijven hangen. Met alle gevolgen van dien, want een sofinummer hebben ze niet. Dus wacht hen de zwarte markt en de criminaliteit.
Berichten over terrorisme worden in eerste instantie afgezwakt. Alsof 'iemand' in Duitsland zomaar besluit een vrachtauto te kapen en daarmee op anderen in te gaan rijden. Het verbaast mij trouwens, dat de chauffeur pardoes uit zijn cabine getrokken werd, toen hij voor een verkeerslicht stond te wachten. Had meneer dan zijn veiligheidsriem niet om? Een detail dat mij opviel in het nieuws. Maar misschien was het zo.
Het nieuws rond de beschieting van een synagoge meldde direct, dat het een blanke, rechts-extremistische dader betrof, terwijl de identiteit van de vrachtwagenkaper in eerste instantie verzwegen werd ondanks zij Allah kreten. In beide gevallen is wat mij betreft sprake van terreur. De houding van de verdoezelende media wil ik nog niet als zodanig bestempelen. Nog niet.