zaterdag 5 oktober 2019

Een zonnige zaterdag

Vanmorgen liepen Fenna en ik zowaar in een stralende zon. Er staat nauwelijks wind, wat het nog aangenamer maakt. De ochtend begon trouwens met weer slecht nieuws over de politie. Een aantal taxibedrijven heeft jaren lang smeergeld betaald aan de Amsterdamse hoofdagent, Gamis el Bouakili. De man had ook zelf een taxibedrijf (lekker beunen dus). Hij bepaalde welk taxibedrijf er wel of niet op Schiphol mochten komen. Tegen betaling per taxi (van 5.000 tot 15.000 euro per auto), werd toegang verleend. Weer een deuk in het al puisterige imago van de politie. Jammer. Het geld zal wel richting zijn vaderland gegaan zijn, om daar hulpbehoevenden te helpen. Toch?
Ergens heb ik gelezen, dat mensen met een andere culturele achtergrond meer fraude gevoelig zouden zijn dan westerse. Er werd daarvoor gewaarschuwd bij het selecteren va mensen voor hogere functies. Dat is o.a. vanwege hun handjeklap gedoe. Aan de andere kant doen westerse mensen het op hun manier. Met dit verschil : wij zijn nog bang voor een gevangenisstraf.
Vandaag ga ik weer eens naar de loods. Even kijken of daar nog iets te doen valt. Vanavond vieren we feest, de verjaardag van de voormalig student. Maar dat zie ik dan wel weer.