dinsdag 22 oktober 2019

Losse eindjes

Vanmiddag, na de lunch, zijn Sonja en ik even naar de buitenlamp gaan kijken. Dit keer begon ik bij de bron, de stekker waarmee de lamp verbonden is. Die stekker ging voorheen telkens in en weer uit de contactdoos. Ik was dus benieuwd hoe het met de bedrading in de stekker was. Nadat ik de stekker geopend had, zag ik het direct : een losse draad! Het snoer zelf bleek ook niet (meer) vastgeklemd te zitten om rukken op te vangen. Na dat euvel te hebben verholpen, stak ik de stekker weer in de contactdoos. Buiten ging de lamp direct aan. Hoera!
Toch nog even de buitenaansluitingen gecontroleerd. Twee zien meer dan één, toch? Toen ik de behuizing los had, schoot het zwarte draadje los. Dus dat was misschien ook een deel van het probleem van een niet werkende lamp. We hebben met behulp van het meegeleverde schema alles gecontroleerd en goed bevonden.
Er zitten nog twee stelschroefjes op de sensor. De een om de brandtijd / -duur van de lamp in te stellen en de ander voor nacht- of dagstand. Beide zijn van iel kunststof, dus ik heb er heel voorzichtig aan gedraaid. De nacht- en dagstand is in het schema voorzien van een symbooltje in de vorm van een zon en een maan. Op de lamp zelf staat alleen een zon afgebeeld en dan ook nog aan de andere kant van het stelschroefje. Ook lekker handig. De lamp doet het en gaat na zo'n 3 minuten weer uit. Hè, hè.