zaterdag 26 oktober 2019

Reünie Chr. Lyceum W.A. Visser 't Hooft

Volgende maand is een reünie van het lyceum waar ik op de HBS wat gestudeerd heb. Net als voorgaande reünie zie ik bar weinig oud-leerlingen terug op de deelnemerslijst. De meesten zijn van latere jaren. Die 'jonkies' hebben het over 't Visser. Een beetje popi benaming, vind ik. Maar wellicht heeft ook die benaming te maken met de invoering van de Mammoet-wet; toen werd alles immers treurig minder. Dus ook de naam van de school.
Weer geen reünie voor mij. Als ik zou gaan, zou ik slechts mij 2 bekende personen terugzien. Ik moet er trouwens dan ook voor betalen, €17,= (als ik bij de koffie ook nog een broodje wil, komt daar €3,= bij). Dan kan ik beter naar het Madame Tussaud gaan. Daar staan veel meer bekenden. Haha! Maar goed, het gaat mij met name om oud-klasgenoten. Ik heb daar 4 jaar zitten suffen, dus verwachtte ik meer oud-leerlingen te herkennen. Helaas.
Toen ik naar de HBS ging (1965) was men aan het verbouwen. Ik moest me voor de eerste les melden in een noodgebouw en kwam te laat. Maar ach, half werk is ook een goed begin. We hadden wiskunde. Een vak dat door een oudere, kalende meneer met grijs haar werd gegeven. Een type zoals ik nu ben, maar dan wit. Na enige uitleg van mijn kant, mocht ik alsnog in de banken plaatsnemen.