woensdag 23 oktober 2019

Lekker in mijn vel

Mij werd gevraagd in hoeverre ik me gezond voel. Gelukkig kon ik daar in positieve zin op antwoorden. Ik heb geen slaapproblemen. Het is zelfs zo, dat ik geen schaapjes lig te tellen, laat staan problemen. Bij mij gaat het knopje om en dan zeg ik tegen mezelf : "Zo, nu ga ik slapen."
Nergens wakker van liggen is ook een gave. Of wel : ik laat veel zaken van me afglijden. Ik weet dat er veel mensen zijn met slaapproblemen. Ze zijn vaak niet in staat om hun gedachten stil te leggen. In hun hoofd blijft het malen.
De vraag of ik voldoende beweeg heb ik een ruim voldoende gegeven. Ik zit liever op mijn fiets dan in de auto. Zelfs van de scooter maak ik zeer weinig gebruik. Ik ben wel wat aan het minderen. Zo klim ik niet meer in bomen en op daken. Niet omdat ik dat niet meer durf, maar meer vanwege de kans opgepakt en opgesloten te worden. Haha!
Ontspannen gaat mij ook erg gemakkelijk af. Dat is een tiental jaren anders geweest, maar die zwarte periode tel ik dus niet mee. Die is geweest. Ik kan me zelfs zo goed ontspannen, dat ik zelfs fietsend in slaap kan vallen. Als ik dat zou willen.
Ik denk dat het feit dat ik me goed kan ontspannen een grote invloed heeft op mijn nachtrust.
Tja, en dan het onderwerp eten, met de vraag : Eet u gezond? Ik begon maar eerst met "wat is gezond?" Kroketten zijn toch ook gezond? Dat soort tegengas geeft al enigszins mijn antwoord aan. Haha. Ik heb net een prakkie op brood achter mijn kiezen. Er was wat over van een ovenschotel van spruitjes met aardappeltjes. Dat restje heb ik gestampt en in een koekenpan opgewarmd. Intussen stonden twee boterhammen in de broodrooster te bruinen. Als ik zo bezig ben voel ik me niet schuldig. Ik vind eerder dat ik het mag, vanwege mijn algemene eetdiscipline. Over mijn snoepdiscipline zal ik het maar niet hebben (chocolade en lollies). Wij snacken 's avonds erg weinig. Frisdrank zit bij ons ook lang in de fles. Ik drink meestal water uit de kraan. Daar begin ik 's morgens mee, zodra ik in de badkamer ben. Mijn eetgewoonte heb ik een zes gegeven. Dat is bedoeld om mij te stimuleren, mezelf te verbeteren. Dus nog meer lekkers eten. Haha!
Per saldo heb ik op de vraag hoe goed ik in mijn vel zit een dikke 8 gegeven.