zondag 20 oktober 2019

Een foutje

Gisteravond, toen het donker was, is Sonja teruggegaan naar de door mij gemonteerde buitenlamp. Ze wilde controleren of ie z'n werk deed. Niet dus. Tegenover de lamp hangt aan de schuur ook een lamp met een sensor. Die floepte wel aan. Ik dacht toen, dat de enorme lichtbundel de oorzaak was. Immers, de nieuwe lamp doet het alleen als het donker is. Toch vertrouwde ik het niet helemaal wat de montage van de lamp betrof.
Misschien had ik toch een foutje gemaakt. Ik heb de handleiding uit de oud papier bak gehaald en die meegenomen naar huis. Toen ik de montage-instructies nog eens doorlas, begon ik te twijfelen aan een zwarte draad. Vanwege de kleur en die van de behuizing van de lamp, die ook zwart is. Heb ik die soms vergeten? Gelukkig had ik vooraf een foto gemaakt van het binnenwerk. Op die foto viel de zwarte draad wel enigszins op.
Vanmorgen ben ik toch even de boel gaan controleren. Wat denk je? Ja hoor, ik was de zwarte draad vergeten. Oeps! Die lag wat verscholen onder de rest van de bedrading. Ik heb hem alsnog gemonteerd. Vanavond maar weer even controleren.