zaterdag 5 oktober 2019

Tok, tok, tok

Vanwege mijn werk ben ik gewend te communiceren. "Zeggen wat je doet en doen wat je zegt", is nog steeds mijn manier van doen. Ik hoorde een klacht van bepaalde mannen, dat ze het erg vervelend vonden wanneer hun partner hen vragen stelde in de trend van : "Waar ga je naar toe?" of "Waar ben je geweest?" of "Met wie was je?" enz. Die mannen vinden dat soort vragen bemoeizuchtig overkomen. Ik zeg : "Mannen, jullie kunnen dat soort vragen een slag voor zijn. Gewoon door vooraf te communiceren. En achteraf de bijkomende zaken alsnog ventileren." Oké, een man zal niet snel vooraf zeggen : "Schat ik ga vanmiddag even vreemd in het hotel Wipwap en ze heet Anna." Ik heb het dus over gewone situaties. Dus de tip is : 'Zeggen wat je gaat doen en doen wat jij (of de ander!) zegt'.
Voor de wederhelft heb ik ook wat tips. Begin geen gesprek wanneer je partner zit te lezen of te puzzelen. Begin geen gesprek wanneer hij naar een sportprogramma kijkt. Ook niet als het een film is en wanneer ie gaat slapen. Ik heb een keer gehoord van iemand, die na lang gepraat van een kant zijn boek weglegde en zijn partner vroeg : "Nou, vertel maar, wat wilde je kwijt?" Toen was het antwoord : "Nee, laat maar."
Een andere tip : vermijd vragen als "Zie je niets aan mij?" en "Raad eens wat ik gekocht heb?" Want dat soort vragen geven aan dat je niet vooraf gecommuniceerd hebt. Dat vinden mannen niet fijn. Tot slot : praat niet te veel.....