maandag 21 oktober 2019

Een tijdsbeeld?

Boven de deur van het schuurtje hangt een insectenhuisje. Dat vogelmodel(?) ding is dus bedoeld om buiten op te hangen. ja, een insectenhuis in de vorm van een insectenetende vogel. Hoe verzint men het. Oké, er zijn woningen waar ie ook binnen opgehangen zou kunnen worden, maar in principe is het huisje voor buiten bedoeld.
Dat wetende zou je verachten, dat het materiaal tegen de invloeden van het weer bestand is. Maar dat is dus niet zo. Na een jaar heeft de staart een extra veer gekregen. Net alsof die rare vogel moet poepen. De lijm van het triplex is opgelost. Niet geschikt dus voor buiten.
Er zijn nog veel meer aardigheidjes voor in de tuin, die niet bestand zijn tegen het weer. Zoals metalen vlinders, vogels en vogelhuisjes. Beeldjes waar de stukken van afvallen na een periode van lichte vorst en foto's op linnen die in de zon verbleken. Ook het lampje met zonnepaneeltje doet het niet meer. De behuizing is wel van echt rvs. Maar de elektronica is prut. Ook van de luikjes van de overkapping die van duur watervast verlijmd multiplex gemaakt zijn, beginnen de lagen los te laten. Het is niet meer zoals het ooit was. Kwaliteit sterft uit.