zondag 13 oktober 2019

Aan de kook

Zaterdagmiddag ben ik begonnen met het maken van een paar gerechten. Niet alleen omdat we vandaag bezoek zouden krijgen en ik zo meer tijd voor hen heb. Het is ook zo, dat de gerechten de volgende dag nog lekkerder smaken.
Het is weekend, dus zou het rijst of bami worden. Ik heb gekozen voor rijst. Ik overwoog nog nasi goreng te maken, maar ik heb het bij witte rijst gelaten. Ik heb sambal goreng boontjes gemaakt. Dit keer op een wat andere manier. Sonja had een gerecht gemaakt van sperziebonen met gehakt. Er zaten afgezien van zout en peper verder geen andere kruiden in verwerkt. Ik heb het restant gebruikt voor de sambal goreng. Een restje gekookte aardappelen heb ik in blokjes gesneden en gebakken. Samen met een boemboe (waarom moeilijk doen?) en de boontjes in gehakt heb ik dat gerecht gemaakt. Ter afsluiting heb ik de gebakken aardappeltjes er doorheen getjampoerd.
Van kip en wat spareribs heb ik een ook een gerechtje gemaakt. Het vlees heb ik eerst apart gebakken, daarna in water en een kant en klare boemboe van semoor djawah laten sudderen. Samen met gebakken kip en makreelkoekjes (het werd weer eens tijd) was het wat mij betrof wel genoeg. Ik hoefde enkel de gerechten op te warmen en de rijst te koken.
Na vertrek van het zeer gezellige en gewaard bezoek restte nog wat gebakken tv sticks en een paar makreelkoekjes. De rest was zo goed als op.