dinsdag 22 oktober 2019

Strijdigheden

Het komt mij nogal strijdig over als iemand die bij de politie werkt, in zijn vrije tijd drugs gebruikt. Doordeweeks drugscriminelen bestrijden en in de vrije tijd dezelfde criminelen omzet laten maken. Of doordeweeks op het dievengilde jagen en in de vrije tijd in beslag genomen goederen verkopen. Op die manier werk en privé gescheiden houden, gaat mij wat erg ver.
Zo kijk ik ook tegen de klimaatplannen van onze overheden aan. Ze geven zelf niet eens het goede voorbeeld. Dus waarom zou ik dat dan wel moeten doen? Ik vind de plannen alleen al om ziek van te worden.
Russen en Amerikanen zijn als water en vuur. Vijandigheid voert de boventoon. Wat dat betreft is het wel wat vreemd, dat Amerikaanse astronauten in Russische raketten naar de ruimte vliegen en weer terug. Of is er in de ruimte iets anders gaande? Iets waarbij beide landen hun krachten bundelen? Ik weet het niet, maar die samenwerking is wel vreemd.
Men maakt zich nogal druk over het stoken van open haarden en houtkachels. "Slecht voor de gezondheid", roept men. In het groot, in de vorm van een biomassacentrale, is het allemaal oké. Of toch niet? Wat blijkt? Er zijn nog geen onderzoeken gedaan naar het effect van de uitstoot van die centrales (over het veelvuldig kappen van bomen heb ik het al gehad), dus is er nog niets aan het handje.