woensdag 9 oktober 2019

Door de regen

Vanmiddag besloot ik weer naar de loods te gaan, om daar wat kleding in te pakken en wellicht wat andere zaken te doen. In de loods is altijd wel wat te doen. Ik was van plan op de fiets te gaan, maar besloot dit keer de scooter van Sonja te nemen. Ze spoorde me daarin aan, want de tweewieler stond al weer een tijdje stil. Even overwoog ik nog mijn regenpak onder het zadel te doen, maar ik zag er toch maar van af. Ik zette wel een helm op mijn grijze knar. Dat bleek later een handige zet.
In de loods stond een aantal zakken met kleding en schoeisel op mij te wachten. Ik heb de boel gecontroleerd en in dozen gelegd. Na dat klusje kreeg ik al een opgeruimd gevoel.
Daarna ben ik wat gaan doen met het oud ijzer. Ik heb een oude groepenkast ( 5 groepen met 2 aardlekschakelaars) gedemonteerd. Daar kwam nog aardig wat metaal van af. Na afloop hield ik voornamelijk kunststof over. Ik had zelfs zin om de houders van de stoppen ook te slopen. Dat is net als afval scheiden met een theezakje : een gedoe. Daarna heb ik nog wat ander afval gescheiden, zodat de container met het bedrijfsafval nu weer wat ruimte biedt.
Ik zat net weer op de scooter, toen het begon te regenen. Ik had geen zin om ergens te gaan schuilen, dus kwam ik zeiknat thuis. Geen probleem voor een voormalig doorgewinterde motorrijder. Ik ben weer tevreden. Zoals gewoonlijk werd ik enthousiast welkom geheten door Fenna. Tijd voor thee!