maandag 7 oktober 2019

Ons kent ons

Vanmorgen wandelden Fenna en ik weer door het Dorpsbos. De herfst komt eraan. Lange schaduwen en overal begint de grond bruin te kleuren van gevallen blad. Erg verraderlijk, want ergens tussen en/of onder dat bruine afval, liggen mijnen van organisch afval. In de volksmond hondenpoep geheten. Ze zijn voelbaar te herkennen aan de zachte, wat gladde ondergrond als je er met een voet op stapt. Opletten dus.
met de verlichting aan
We kwamen halverwege de wandeling een paar rasgenoten van Fenna tegen. Friese stabijs dus. Zo'n ontmoeting met rasgenoten doet Fenna altijd anders reageren. Alsof ze eindelijk weer eens een paar 'normale' honden ontmoet. Haha. Erg leuk om haar gedrag en dat van de andere te zien. Het is een mix van hé een stabij met een vriendelijke kennismaking die vrij snel omslaat in desinteresse. Alles is opeens 'gewoon' rustig. Alsof ze elkaar al jaren kennen en niets nieuws te ruiken valt.
De laatste dagen is het 's avonds en 's morgens behoorlijk fris. Ik heb mijn zomerjassen maar opgeruimd en de dikkere exemplaren met mijn bodywarmer naar beneden gebracht. Het zal wel net als met de paraplu gaan : als ik de plu paraat heb, blijft het droog. In dit geval wordt het dan weer mooi weer met een lekkere temperatuur. Ik hoop het.