zaterdag 12 oktober 2019

Opgeruimd en gestraft

Zoals je weet heb ik vrij lang zwerfvuil opgeruimd. Het was in eerste instantie een probleem(!) om het verzamelde afval kwijt te kunnen. In de Milieustraat werd het gewicht verrekend op mijn milieupas. Het ging mij te ver te moeten betalen voor andermans afval. Per ddag haalde ik gemiddeld twee grijze vuilniszakken vol op. Gelukkig kreeg ik stiekem steun van iemand die namens de gemeente ook afval opruimde.
Een keer werd ik aangesproken, omdat ik een paar zakken vol zwerfafval voor onze deur neergezet had. Conform de afspraak met de man die ze meenam. De Milieuagent deed erg moeilijk, want hij beweerde dat het afval onder huishoudelijk afval viel. Ik ken dat gezeur. Iemand raapte op straat een leeg bierflesje op en deed dat in een afvalcontainer. Maar dat mocht niet. Hij moest het naar huis meenemen of een boete betalen. Ja, ja, ambtenaren. Brrrr. Ik zeg : "Wees blij dat iemand de moeite neemt om rommel op te ruimen. Ga liever loeren op de vervuilers." Ik weet het : de goedwillende zijn gemakkelijke doelwitten voor ambtenaren.
In het oosten des lands speelt een soortgelijke kwestie. Iemand wordt ervan beschuldigd huishoudelijk afval gedumpt te hebben in een publieke container. Wordt zo'n container soms op het bureau van de betreffende handhaver / ambtenaar geleegd of ook in de Milieustraat? Lees het artikel.