woensdag 23 oktober 2019

Een kippenhokje

Vandaag is het wat stil in huis. Ze is weer naar een wellness. Ik ben even weggeweest. Het zonnedoek heb ik gisteren van de overkapping gehaald. Het is aan de onderkant wat groen uitgeslagen. In de loods heb ik een hogedrukspuit liggen. Daarmee ga ik morgen aan de slag. Vanwege het mooie weer dat voorspeld is. Ik kan hem na het reinigen dan buiten ophangen.
tante met Pukkie
Gistermiddag veranderde onze woonkamer in een klein kippenhok. De dames kwamen wat handwerken. Ik had er geen last van hoor. Het was zelfs gezellig. Nee, wat dat betreft heb ik erger meegemaakt. Toen ik de leiding had over een afdeling, waar 6 vrouwen werkten en ik de enige haan was. Nee, ik stond niet 's morgens vroeg bij de deur om 'hanig' te zijn. Ze hadden allen een relatie. Oké, dat zegt niet zoveel. Zeker niet begin jaren 70. Toen was alles mogelijk. Op een andere afdeling werkte wel een vrouw die aan partnerruil deed. Maar ik had toen geen partner. Ik had hooguit het hondje van mijn tante, Pukkie, kunnen meenemen. Maar afgaande op de staat van haar knieën, was dat niet iets nieuws voor die collega.
Een van de dames heeft vroegtijdig het kippenhok verlaten. Ze was vlak voor haar vertrek jarig en had haar collega's uitgenodigd. Ik ging liever in mijn Fiat naar huis en dat was maar goed ook. De volgende dag was het opmerkelijk onrustig op de afdeling. Er was een wat opgewonden sfeer. Ik begreep dat de jarige ponstypiste te veel gedronken had en toen haar gasten de zolder heeft laten zien. Dat bleek een sm-ruimte te zijn. Ze heeft toen ook een leren pakje aangetrokken en probeerde haar gasten te verleiden vastgebonden te worden. De dames zijn toen het huis uit gevlucht. De volgende dag heeft de jarige zich ziek gemeld. Iets met zweepslag of zo? Ik heb haar sindsdien niet meer teruggezien.