donderdag 24 oktober 2019

Gemiste kansen

Als er iets fout gegaan of gedaan is, zijn er telkens weer momenten om de fout te herstellen. Als je dat zou willen. Soms vind ik het erg jammer, wanneer zo'n kans zich voordoet en vervolgens niet benut wordt.
Ik weet van iemand dat ie per week gemiddeld 15 uur voor anderen bezig was. Voornamelijk in het huishouden inclusief het koken en oppassen.
Degene die haar had 'ingehuurd' wilde gaan werken en zei dat ze echt niet meer dan €75 per maand kon betalen.
Na een maand zei mevrouw, dat ze flink verdiend had. Ze noemde daarbij een fors bedrag. Helaas kwam het niet bij haar op, om haar hulp een bonus of presentje te geven. Want ruim 60 uur per maand werken voor € 75,= dat is toch wat weinig?
Een ander voorbeeld. Iemand heeft iets weggenomen van een ander, maar is achteraf als dader ontmaskerd. Toen ook hij weer goed bij kas kwam te zitten, dankzij eerlijk werk, kwam het niet bij hem op om de gedupeerde alsnog schadeloos te stellen. Het ging niet om veel geld, maar toch.
Het zijn slechts een paar voorbeelden van situaties, waarin zich kansen voordoen. Kansen om alsnog te laten blijken, dat je die ander niet vergeten bent en/of spijt hebt van je gedrag. Maar dan moet je die kansen wel pakken. Bijvoorbeeld door even een keer niet alleen aan jezelf te denken.