maandag 30 oktober 2017

Wintertijd

Men heeft ons de klok een uur terug laten zetten. De wintertijd is aangebroken. Er zijn geluiden om dat gedoe rond de wisseling van zomer- naar wintertijd en andersom af te schaffen. Een goed idee, want het levert slechts ellende op in de vorm van verstoring van menig bioritme.
Vanmorgen hebben we het schaduwdoek (6.00 x 2.50) van de overkapping gehaald. Voordat we het doek uit de peesrail trokken, heb ik de beide zijkanten afgetekend. Het doek is te lang en we hebben die zijkanten tot nu toe omgeslagen. Sonja gaat komende periode het doek op maat maken en omzomen. Omdat het wat groene aanslag had verzameld, hebben we het doek een flinke schrobbeurt gegeven. De hoeveelheid groene aanslag viel erg mee en is op het licht gekleurde doek goed zichtbaar.
Dus als we morgen last hebben van onze spieren, weten we waar dat van komt. Toen het doek te drogen hing zijn we onder de overkapping aan de koffie gegaan. Dat er geen schaduwdoek meer op op het doorzichtige lag, was direct te merken aan de aangename temperatuur. Nu maar hopen op nog veel zonnige dagen, zodat we nog lang buiten kunnen zitten. Het doek verdwijnt naar de vliering op zolder totdat het op maat gemaakt gaat worden. Afhankelijk van het weer gaat het doek in het voorjaar weer terug op het dak.