maandag 16 oktober 2017

Probleem oplossen

Problemen zijn er om opgelost te worden. Als iemand zich bij mij meldde met een probleem, had ik weer een uitdaging. Haha! Zaak was wel om andermans probleem niet mijn probleem te maken. Maar het begint natuurlijk met de vraag : is het wel een probleem? Om dat te kunnen achterhalen kwam er weer een vraag : wie heeft dat probleem? Want de eigenaar van het probleem moest betalen. En zodra er geld om de hoek komt kijken, beginnen veel mensen pas na te denken. Diverse keren bleek niemand met het gemelde 'probleem' een probleem te hebben. Dus was er geen probleem. Het leven kan zo eenvoudig zijn. Zo doe ik het privé ook. Als het niet mijn probleem is, is het geen probleem. En als het wel zo zou zijn, dan ga ik het oplossen. Klaar!
Zoals bekend heb ik met een vanuit de cabine onzichtbare aanhangwagen de bumper van de camper geraakt. Hoewel het onze camper is en dus ons of beter mijn probleem, zie ik de schade toch als een uitdaging. Het woord probleem heeft voor mij in de regel een negatieve lading.
De bumper was gescheurd over een lengte van ongeveer zeven centimeter. Er was ook wat lak afgeslagen. Dankzij dat laatste kon ik zien, dat de lak niet echt op de ondergrond hechtte. De lakresten zaten los. Ik heb na wat schoonmaakwerk de boel maar eerst in een hechtprimer voor kunststof gezet (foto). Als die droog is, ga ik er lichtjes met een grijze spray overheen. Twee of drie keer, afhankelijk van het resultaat. Beide helften van de scheur heb ik ter plaatse met een stripje dicht getrokken. Dat stripje zit aan de onderkant van de bumper en is dus onzichtbaar. Ik overweeg nog of ik de holle ruimte erachter zal volschuimen met Pur. Voor extra stevigheid.
Het is mooi weer, dus het is een extra leuk klusje. Een probleem oplossen, een mooiere start van de week kan haast niet.