dinsdag 24 oktober 2017

Onze Dinsdag

De Dinsdag staat meestal vast voor wat betreft de agenda. Sinds de maand Juli is het de dag waarop de tandarts genoteerd staat. Die specialist komt enkel die dag in de praktijk in Kampen. Daarnaast staat voor de middag het opvangen van de kleinkids van onze oudste zoon op de kalender. Dan wordt daar ook gekookt en gegeten. Ergo, de Dinsdag is bezet.
Ik eet niet altijd daar mee. En als ik mee eet, dan blijf ik niet al te lang. Dat heeft alles louter te maken met mijn beperking. Ik gebruik de Dinsdag om wat huishoudelijk werk te doen en andere leuke dingen voor mezelf. Vaak ben ik dan ook in de loods te vinden, om daar wat te prutsen. Hetzij vanwege het oud ijzer, hetzij aan de camper. Wat dat laatste betreft zijn het meestal werkzaamheden, die ik liever in een beschutte omgeving doe, dan op straat. Formeel mag er op straat niet aan motorvoertuigen gesleuteld worden, afgezien van een lekke band vervangen. Logisch, want sommigen maken er echt een potje van, ten koste van het milieu.
Toen ik nog zwerfvuil opruimde en post / folders bezorgde kwam ik geregeld bij woningen, waar sleutelaars olie in de regenafvoer kieperden. Dat was duidelijk van de olievlekken af te lezen. Men heeft zelfs een compleet motorblok in een gemeenschappelijke afvalcontainer gegooid. Ik heb ook een paar keer verpakkingen met afgewerkte olie aangetroffen. Nee, daar doe ik dus niet aan mee.
Samen met Fenna maak ik een extra lange wandeling. Het is heerlijk in de open lucht te zijn. Weer of geen weer, dat maakt ons niets uit.
Vanmiddag ga ik niet naar de loods. Ik ben bezig met het maken van een foto-/verhalenalbum. Op verzoek. Dat soort pc werk doe ik het liefst als ik niet buiten terecht kan vanwege het mindere weer. Vandaag regent het geregeld. Als het even niet mee zit halen Fenna en ik tussen 2 en 3 een nat pak.