woensdag 4 oktober 2017

Snoeien en licht maken

Vanmorgen had ik zowaar zin om een stuk werk af te maken. Ik mag dan wel de tijd en het weer mee hebben, dat wil nog niet zeggen dat ik ook altijd zin heb bezig te zijn. Haha!
Maar vanmorgen kon aan alle voorwaarden worden voldaan.
Gewoontegetrouw heb ik vanmorgen eerst het nieuws gelezen en beluisterd. Gelukkig is minister Hennis afgetreden. Samen met de hoogste militaire verantwoordelijke, de CDS. Hennis is ook niet zo sterk in crisismanagement. Haar adviseurs hebben voor een ietwat waardig aftreden gezorgd; haar zegje was gepaster.
Ik zag ook nog een stukje van WNL. Ik ben maar subiet gaan zappen, want de presentatrices vallen hun gasten continu in de reden. Het zijn net een stel kakelende kippen, die blijkbaar liever zichzelf horen. Zouden die WNL dames zo'n programma niet eens een keer zelf terugkijken? Het Rutte 2 is een behoorlijk schandalen zootje geworden. VVD'ers staan bekend om frauduleuze handelingen. Sommigen noemen die partij Vereniging Van Dieven.
Maar goed, ik had er zin in. Dus heb ik de heggenschaar en het verlengsnoer maar weer tevoorschijn gehaald. Ik ben al met al iets meer dan een uur bezig geweest op het pleintje en toen vond ik het weer genoeg. Er staat nog wat snoeiwerk te wachten, maar de kliko's zijn vol. Dat kwam dus mooi uit.
Koffietijd! Ik ben vandaag alleen met Fenna en Tom thuis, want mevrouw ligt dankzij mijn zus in een wellness te ontspannen. Ik heb de laatste punt van de appeltaart in de oven gedaan. Dat ding lag onderkoeld in de koelkast met smart op mij te wachten. Maar ik ben niet zo dol op een koud bombardement van mijn maag.
Ik ben bezig de binnenverlichting van de camper wat aan te passen. Als de wagen geparkeerd staat, is er geen spanning aanwezig. Als een van ons in het donker toch even in de bak moeten zijn, dan is een lampje handig. Er zijn veel led lampjes op batterijen te koop. Zelfs met een bewegingssensor. Maar ja, ik ben niet zo gecharmeerd van dat batterij-gedoe. Ik overweeg een apart 12 volt circuit aan te leggen, enkel voor de binnenverlichting.
Vanwege de eisen die de RDW aan de wagen stelde toen hij nog voor het vervoer van een rolstoel ingezet werd, bevinden zich in het plafond een tweetal lampen. Die waren met een drukknop op het dashboard te bedienen. Ik heb de bedrading ervan verwijderd, omdat de accu langzaam leegliep. De boel had veel weg van een bord met gekleurde spaghetti, zo rommelig was die bedrading aangelegd.
Ik wil volgens het bekende huiskamerconcept een schakelaar bij de schuifdeur maken, die de beide lampen bedient. Daarvoor is een apart 12 volt circuit nodig.