dinsdag 3 oktober 2017

Las Vegas

Vaak leg ik mezelf de vraag voor wat de beweegredenen zijn van mensen, als ze rare of nare dingen doen, laten of zeggen. Bedoeld om hen beter te begrijpen. Wat die schutter in Las Vegas ertoe bracht om op een menigte feestende mensen te gaan schieten, is ook voor mij een groot raadsel. Maar dat geldt voor meer schietpartijen en aanvallen op onschuldige mensen. De wereld is dolgedraaid.
Ik heb te doen met de slachtoffers en nabestaanden.
Zoals gebruikelijk is na dit drama weer even het wapenbezit ter sprake gekomen. De een vindt dat het wapenbezit moet worden teruggedrongen. Een ander gebruikt dit soort toestanden juist om wapenbezit te verdedigen. Oké, het wapenbezit zal in Amerika nooit afgeschaft worden. Misschien kan men wel iets doen tegen het aantal en soort wapens. Veel gewapende Amerikanen beschikken over meerdere vuurwapens. Van lichte tot zeer zware. Ons leger zou er jaloers op worden.
Ik vraag me af wat er in die Amerikaanse hoofden omgaan, om zoveel vuurwapens in huis te willen hebben. Is de dreiging dan zo groot? Of is het de agressie in de genen? Of is het gewoon.....Amerikaans?? Men zegt dat in een stad als Chicago elke week net zoveel mensen omkomen. Maar dat is geen nieuws meer.
Cowboy Junkies met een nummer ter ere van Gram Parsons : Ooh Las Vegas. De muziek past bij de jongste gebeurtenis.