maandag 2 oktober 2017

De jeugd van tegenwoordig

Vanmorgen zat ik op de terugweg van de garage op mijn nieuwe fiets. Ik blijf van dat ding genieten, want hij trapt heerlijk. Ik reed blijkbaar rond schooltijd, want er was veel jeugd op straat. Met rugzak en flink trappend, want er stond een flinke bries.
Toen ik langs een school van voortgezet onderwijs reed, viel mij op dat daar buiten veel jongelui aan het roken waren. Jammer en nogal dom. Ze zouden onderhand moeten weten hoe schadelijk het roken is. Er wordt zoveel aandacht aan besteed.
Het zal wel net zo zijn als met de voorbehoedsmiddelen. Die zijn volop verkrijgbaar. En toch schijnt om de 20 minuten een abortus plaats te vinden. Onvoorstelbaar! Onvoorstelbaar dom ook. Niet alleen vanwege het ongeboren kind, maar ook vanuit het oogpunt van veilig vrijen. Maar misschien valt dat onder hun manier van je verzetten tegen het ouderlijk en/of publiek gezag. Dat hebben we zelf ook gedaan. Zo'n 40 jaar geleden.
Ik zie ook positieve dingen hoor. Gisteren waren we in het studentenhuis van Mike. Daar hoorden en zagen we dingen, die ons geruststelden. Van jongelui met verstand. Of zouden die soms 'ouderwets' zijn?