woensdag 4 oktober 2017

Vragen staat vrij

Food Watch vraagt of ik geïnformeerd wil worden, als er met mijn eten wordt geknoeid. Ik koop geen kant en klaar eten. Wij koken nog zelf. Ik zou niet weten wie er met mijn eten durft te knoeien. Oké, de kleine Luuk misschien, vanwege zijn nog wat nog niet helemaal ontwikkelde motoriek. Het lijkt mij handiger mij te vertellen, wanneer men niet met etenswaar knoeit. Dat scheelt heel veel tijd en moeite.
Als ik het toch over vragen heb : Waarom zoekt men naar water op Mars? Het lijkt mij een heel gedoe om water van Mars naar de droge gebieden op aarde te brengen. Een liter gaat dan een paar duizend euro kosten. Gewoon waterputten slaan voor die arme mensen. Veel sneller en goedkoper.
Een andere vraag van mij : Hoe ver moet iemand gaan om een boeddhist zo boos te maken, dat ie radicaliseert en hem zijn land uitgooit?
Nu ik toch bezig ben  : Als de ETA stopt met aanslagen, kunnen we dan praten met elkaar? Antwoord Spaanse regering : Nee, dan is het onze beurt om klappen uit te delen.
In een aantal landen zijn dash-cams verboden vanwege de privacy van weggebruikers. Vraagje : van wie zijn toch die camera's langs en boven de wegen in die landen?
Het afgelopen decennium heeft onze regering hard gewerkt aan bezuinigingen op Defensie. Is het dan niet raar om daarop enkel een minister aan te spreken?
Gisteren had ik ook een vraag : Als ik naar de tandarts wil, waarom hoef ik dan geen verwijsbriefje te halen bij mijn huisarts? Slotvraag : Heb ik nu slapende geldwolven wakker gemaakt?