dinsdag 17 oktober 2017

Verspreiders van haat

Het schijnt een trend te zijn : haat verspreiden. Demoniseren. Daarbij denkt men direct aan de islam, maar zogenaamde christenen kunnen er ook wat van. Hoewel, de meeste linkse mensen zijn atheïst. Na de winst van de jonge christendemocraat Kurz in Oostenrijk, vindt een quasi grappige linkse krant het nodig om te koppen met de tekst : "We kunnen nu nog de tweede Hitler ombrengen!"
Zo zie je maar weer, zelfs een verkiezingsuitslag of een mening wordt niet meer geaccepteerd. Bijna alles wat niet in het linkse straatje past wordt subiet gedemoniseerd. Hitler was niet bepaald een christen en helemaal geen democraat. Dus zo'n vergelijking slaat nergens op. Links heeft erg veel moeite om met verlies om te gaan. Onmacht en afgunst, zaken waar de PvdA aan ten onder is gegaan.
Het leven is net een wandeling met een grote groep. We kiezen gezamenlijk onze marsroute : rechtdoor, dan links, dan rechts en dan weer rechtdoor enzovoort. Jammer dat binnen zo'n groep zo'n democratische keus niet meer geaccepteerd wordt. Een soortgelijk gedrag zie ik bij politici. Ook zij krijgen steeds meer moeite met de keuzes van hun stemvee. Het wordt alsmaar lastiger een andere mening erop na te houden. Hoe goed die ook bedoeld mag zijn.