vrijdag 13 oktober 2017

De lijkenpikkers van Buitenboys

De voetbalclub Buitenboys uit Almere organiseerde een benefietwedstrijd voor de nabestaanden van de doodgeschopte grensrechter. Na de wedstrijd 'verdween' een deel van de opbrengst van ruim 50.000 euro, zo'n 20.000 euro. De wedstrijd werd in het stadion van Almere City gespeeld tegen oud-Oranje spelers. Volgens de voorzitter van Buitenboys moest City daarvoor betaald worden. Volgens City was het stadion gratis beschikbaar gesteld.
Met name de draaikont-voorzitter van Buitenboys gedroeg zich erg verdacht door zaken te verzwijgen dan wel anders weer te geven. Via de rechter krijgen de nabestaanden alsnog het geld.
Al met al een nare en vooral respectloze kwestie. Maar ja, ik zeg het vaker, bij voetballers zit de intelligentie in de benen. En weer blijkt maar eens, dat van respect geen sprake is. Een voorzitter en bestuur van de voetbalclub Buit(enboys) als lijkenpikkers. Bah! Wel aardig dat al die teams van die vereniging al die tijd gestaakt hebben om ervoor  te zorgen dat de nabestaanden alsnog hun geld kregen. Of eh....?