woensdag 25 oktober 2017

Gewoontegetrouw

Het scharen van de aanhanger was weer zo'n situatie, waarin het net anders was dan ik gewend ben. Ik rij nauwelijks met een aanhanger en op het moment van achteruitrijden was ik dat onzichtbare ding achter de hoge camper glad vergeten. Ik ben niet de enige (en dus  helemaal niet de enigste!), die zoiets overkomt. Laatst zag ik een foto van iemand die zijn te hoge camper onder een brug had vastgereden. Nota bene zo'n 600 meter bij zijn huis vandaan en met waarschuwingsborden voor wat betreft de doorrijhoogte. Je zou denken : hoe kan dat nou?
Welnu, meneer rijdt dagelijks met zijn personenauto onder die brug door. Toen hij die dag met de camper vertrok, bleek de andere route afgesloten te zijn. Gewoontegetrouw nam hij de route zoals hij die vaak rijdt met de personenauto. Aldus geschiedde. Een menselijke fout.
Toch zijn er mensen die zo'n pechvogel met allerlei scheldwoorden (o.a. lul en eikel) benaderen. Alsof het niet erg genoeg is. Tijdens onze trip naar RoemeniĆ« kwamen we ook van die doorgangen tegen. Het blijft opletten geblazen en op de hoogte zijn van de afmetingen van de wagen. Die heb ik op een kaartje op het dashboard staan.  En dan hopen dat de informatie op de borden klopt.