dinsdag 17 oktober 2017

Op de fiets

Telkens wanneer ik op mijn fiets stap, ben ik zeer tevreden over mijn besluit deze te kopen. Ik zit dus lachend op deze tweewieler. Vanmorgen ben ik even het dorp in geweest voor wat boodschappen. Ik heb zo'n afneembare, enkele fietstas op mijn fiets die ik al dan niet kan meenemen.
Ik zag dat even verderop een buurtbewoner met de auto vertrok. Niet veel later zag ik hem in het centrum lopen. Er zijn hier veel mensen die de fiets pakken, maar toch ook weer velen die in de auto stappen om naar het centrum te gaan voor inkopen. Zo'n fiets geeft mij meer bewegingsvrijheid. Ik hoef niet zozeer op zoek te gaan naar een parkeerplekje en ik kan in alle rust om me heen kijken.
Toen ik weer naar huis reed zag ik de buurtbewoner in zijn auto voorbijkomen. Omdat ik binnendoor mag, kwamen we tegelijkertijd bij huis aan. Hij met een plastic tasje, ik met mijn zijtas. Ik heb meneer al eens geadviseerd de fiets te nemen in plaats van de auto. Dat advies kwam vanwege zijn benarde financiĆ«le  en gezondheidssituatie ,waarover hij zich bij mij beklaagde. Mijn raad heeft hij opgevolgd, maar voor even. Hij had al snel een excuus om weer de auto te pakken, want meneer hoorde vreemde geluiden. Die hoor ik soms ook, maar dat is een heel ander verhaal.
Al met al vind ik het zonde om met de auto zulke korte ritjes te maken. Het is slecht voor de auto, de motor wordt nauwelijks echt warm, slecht voor het milieu, je portemonnee en je gezondheid. Als je wat ouder bent kan je beter in beweging blijven.