maandag 2 oktober 2017

Fiat Ducato nulmeting

Zoals eerder geschreven heb ik na de aanschaf van de Fiat Ducato in juli 2016 gestreefd naar een nulmeting voor wat betreft de technische staat van de camper. Om die te bereiken heb ik een lijst met actiepunten opgesteld. Daarop staan onder meer een uitgebreide servicebeurt, nieuwe banden, de remmen zowel voor als achter, een antiroestbehandeling en het vervangen van de distributieriem.
Vandaag heb ik de lijst met punten afgesloten. De Ducato heeft een nieuwe distributieriem en een nieuwe micro-riem / v-snaar.
Volgens de summiere technische historie, zou de distributieriem pas volgend jaar zomer vervangen moeten worden. Men hanteert voor deze Ducato een termijn in jaren (5) en geen kilometerstanden, zoals bij al onze voorgaande auto's. Voor alle zekerheid heb ik ervoor gekozen die cruciale riem eerder te vervangen, dan was aangegeven. Jenever can tell.
Ik heb de vervanging bij de 'duurdere' garage laten doen. Louter omdat ik het personeel zeer deskundig vind en het bedrijf mij erg betrouwbaar overkomt. Zij hebben de eerste grote beurt gedaan en later de afgebroken uitlaat vervangen. Alles naar tevredenheid en kwaliteit kost niet alleen geld, het geeft ook rust. De klus duurde 2,5 uur. Dus dat viel mee. Ik heb direct het onderhoudsboekje bijgewerkt, zodat ook die registratie actueel is.