zaterdag 21 oktober 2017

Wateroverlast

Sinds de aankoop van de Ducato staat in de behuizing van het rechter achterlicht na een periode van regen water! Na de eerste constatering heb ik het achterlicht gedemonteerd, toen leeggegoten en droog gemaakt. Na een inspectie had ik het idee dat het water via een kiertje tussen de buiten- en binnen kant naar binnen was gesijpeld. Dus heb ik daar wat siliconenkit op gedaan.
Het ging een tijdje goed, totdat we in de buurt van Ter Apel stonden. Daar zag ik dat er weer condensdruppels te zien waren aan de binnenkant van de unit. Ik heb hem toen weer gedemonteerd, leeggegoten en drooggemaakt. Voor alle zekerheid heb ik toen de hele naad tussen de beide delen van een laagje kit voorzien. Toen dacht ik zeker te weten, dat het probleem was opgelost. Nee, dus. Gisteren zag ik weer condensdruppels! Er stond weer water in de behuizing. Ik kon nog twee dingen doen : een goudvis kopen en die erbij doen of voor de derde keer het ritueel herhalen.
Dat met die goudvis had gekund, ware het niet dat af en toe ook de verlichting aan gaat met gekookte goudvis een gesprongen zekeringen als resultaat. Een APK keurmeester zal er ook niet blij mee zijn.
Ik heb voor de derde keer de unit maar weer drooggemaakt. Er staat telkens behoorlijk wat water in; zo'n 300 cc. Ik heb een rand aan de bovenzijde, die ogenschijnlijk dicht zit, ook maar gekit.
Mocht ie toch weer vollopen, dan wordt het tijd voor een andere unit. Bij de sloperij vandaan, hoor. De linker kant is potdicht. Ik heb ze met elkaar vergeleken, maar heb geen afwijkingen gezien.