donderdag 19 oktober 2017

Black is beautiful

de eerste laag
In een moment van ledigheid heb ik de spuitbus maar gepakt. Het ventilatierooster en de 230 volt aansluiting aan de buitenkant van de camper zijn van origine gebroken wit. Helaas is op zo'n kleur snel vuil te zien. Er komen telkens zwarte strepen op van vuil regenwater, dat naar beneden druipt. Ik heb dat kunststof een paar keer schoongemaakt, maar dat blijkt ook een gebed zonder end te zijn.
klaar
Dus besloot ik die twee kappen maar zelf zwart te maken. Natuurlijk heb ik ze eerst weer schoongemaakt. Daarna heb ik ze afgeplakt met oud nieuws van een buurtbewoonster (zelf hebben we geen krant). De spuitbus met mat zwarte lak heb ik flink wakker geschud alvorens de eerste laag aan te brengen. De lak droogt erg snel, dus de volgende lagen waren binnen 15 minuten ook aangebracht.
Ik mag wel zeggen dat die beide kunststof kapjes er nu mooi zwart uitzien. En nu maar hopen dat ze straks geen witte strepen gaan vertonen. Die twee bijna witte kappen vielen nogal op. Nu ze zwart zijn, vallen ze minder op en passen ze beter bij het geheel. Vind ik. Ik heb ook nog zo'n spuitbusje met de rode lak, die overeenkomt met die van de wagen. Maar daar ben ik zuinig op.