vrijdag 13 oktober 2017

Nog een zijwandje

Vanwege het succes van de 'vergeten' zijwand, die we aan de overkapping hebben opgehangen, hebben we er nog een aan toegevoegd. In dezelfde kleur. Oké, ik had ook twee nieuwe bruine-beige kunnen kopen, maar kost dan het dubbele en dan had ik de blauw-grijze moeten verkopen. De tweede wand (links)  kan naar links en naar rechts geschoven worden. Zo kunnen we beide wanden aaneengesloten tegen elkaar ophangen, of,(zoals op de foto) met de doorgang in het midden.
De tweede wand zorgt ook weer voor een groot verschil in temperatuur. Met een flauw zonnetje konden we al buiten zitten. De beide wanden zijn aan een 22 mm cv buis opgehangen. De zijkanten zijn omgezoomd, zodat daar een 15 mm cv buis ingeschoven kan worden. De 15 mm verticale buis staat in 22 mm stukken die in de grond gezet zijn. De bovenkant wordt strak getrokken door een elastiek spanner met haak. Zo worden beide zijkanten mooi strak getrokken. Ik moet alleen nog de onderkant spannen.
Het geheel heeft veel weg van een campingsfeer, maar dat vinden juist ook leuk. Het past in onze levensstijl, waarin kamperen en basic bezig zijn belangrijke plaatsen innemen. Zodra de buitentemperatuur stijgt, kunnen de beide wanden eenvoudig verwijderd, opgevouwen en opgeborgen worden.