dinsdag 10 oktober 2017

Heeft TBS zin?

De vermissing van Anne Faber heeft mij weer aan het denken gezet over onze TBS klinieken. Eerlijk gezegd geloof ik niet in die instellingen. Iemand met een kronkel in zijn hoofd is enkel te genezen door een hersenoperatie lijkt me.
Ik weet zeker dat een pedofiel na zijn gevangenisstraf echt niet genezen is en dus op herhaling gaat. Er hoeft maar wat te gebeuren en het gaat weer de verkeerde kant op. Dat geldt voor meer mensen met een psychische afwijking. Ze kunnen leren ermee om te gaan, maar de afwijking blijft. En dan al die zogenaamde proefverloven en in vrijheid stellingen. Wat een ellende! Zo'n tbs'er kan zich binnen zo'n instelling netjes en 'normaal' gedragen met als doel weer vrij te mogen rondsluipen. De mensen die hen denken te behandelen zijn volgens mij ook voorzien van een vreemde kronkel. Alsof men een radicale moslim kan de-radicaliseren. Eh....
Wat Anne betreft, vorige week deed iemand al melding van diens eigen onderzoek. Hij maakte een tijdlijn met bekendgemaakte informatie, de weersomstandigheden en de directe omgeving waaronder een viaduct en een TBS kliniek. Hij suggereerde dat een patiƫnt van die kliniek onder of bij het viaduct waar volgens hem Anne vanwege de regen geschuild zou kunnen hebben, haar daar overvallen zou kunnen hebben. En wat hoor ik dus een aantal dagen later? Een tbs'er is als verdachte aangehouden. Meneer is in de laatste fase van zijn behandeling. Nou, dat zegt dus genoeg. Nu nog Anne vinden. En tbs klinieken afbouwen. Mensen met een gevaarlijke afwijking horen niet vrij rond te lopen.