woensdag 18 oktober 2017

De gesel?

Amerika wordt geteisterd door rampen. De natuur roert zich middels orkanen, 'wild fires' en overstromingen. En dan zijn er nog de dagelijkse schietpartijen. Afgezien daarvan is het land duidelijk verdeeld sinds de keus gevallen is op Donald Trump. De ene Amerikaan levert een opgevouwen vlag af bij een rouwende familie, de ander gaat op die vlag staan of steekt hem in brand.
En dan zijn er nog de protesten in de geest van 'Not my president!' en het paranoïde idee als zou Rusland Trump in het zadel hebben geholpen. Veel Democraten zijn volledig doorgeslagen en laten zich ongewild van hun ware (=nare) kant zien. Een kant van dodelijke jaloezie, leugens en bedrog en als verspreiders van fake news. De stadions van protesterende football clubs zijn niet meer uitverkocht en dat komt menige eigenaar op verlies te staan. Overigens vergeten die knielende spelers, dat hun riante inkomen mede betaald wordt uit de zakken van Trump-aanhangers. Of zouden die football spelers dat deel weigeren? Laten we wel zijn : Obama heeft zeer weinig voor zijn zwarte bevolking gedaan. Gedurende zijn ambtstermijnen zijn veel zwarten omgekomen. Maar ja, zwarten protesteren blijkbaar niet tegen een kleurgenoot.
Eindelijk(!) wordt die vieze meneer Weinstein aangepakt. Hij was al decennia een onderwerp van een onkiese discussies. Maar desondanks een geziene gast van o.a. de Democratische presidenten Clinton en Obama. Ik vraag me wel af waarom al die vrouwen zo lang gezwegen hebben. Omdat het toch lekker (verdienen) was? Hoe dan ook, veel treurnis in dat grote land dat wel. Maar gelukkig is het (nog) geen nieuwe oorlog begonnen. Of zwijgt de MSM daarover?