woensdag 30 augustus 2017

Op en naast de scootmobiel

Veel mensen maken gebruik van een scootmobiel. Met dat voertuigje zijn ze mobiel. Wie in zo'n handig ding rijdt gedraagt zich vaak opvallend. Ik bedoel, waarom rijden ze eigenlijk midden op straat? Waarom rijden ze zo hard in winkels en voetgangersgebieden? Is het soms verplicht om zo'n rijdende stoel pal voor de deur van een winkel te parkeren? Waarom zitten er make-up spiegels op en geen achteruitkijkspiegels? En kan dat knipperlichtje ook uit?
Zijn die scootmobielers verplicht mee te doen aan het uittesten van de bumpers? Ik bedoel, ze knallen overal tegenaan. Een ezel stoot zich in het gemeen..., maar een scootmobieler dus wel. Tig keren zelfs. Een paar keer zag ik zo'n coureur op straat omvallen. Door onbesuisd rijgedrag. Met te hoge snelheid en onder een verkeerde hoek een stoep af rijden.
Sommigen van hen zijn van de werkverschaffing : Om de haverklap staat de monteur voor de deur om dezelfde problemen op te lossen. Er zijn ook scootmobielgebruikers, die zo hard rijden, dat ze aan het zuurstof moeten. Maar er zijn er ook, die helemaal geen scootmobiel nodig hebben. Die zijn gewoon te lui om te lopen of te fietsen en hebben de Sociale Dienst opgelicht.