dinsdag 29 augustus 2017

Migranten

Men begint nu de term migranten steeds meer te gebruiken in plaats van vluchtelingen. Een goede zaak. Helemaal goed wanneer geopperd wordt, dat migranten de gangbare procedures moeten volgen, indien ze zich in de EU willen vestigen om te werken. De procedures houden o.a. in, dat de migrant in zijn eigen land een visum moet gaan aanvragen bij de ambassade van een EU land.
Dat veel mensen hier aan de slag willen om hun armoede te ontlopen en/of hun familie een betere toekomst te bieden, vind ik begrijpelijk. Wie meedoet en een positieve bijdrage levert aan onze maatschappij is wat mij betreft altijd welkom. Maar niet meer zoals het tot nu toe gaat, onder het mom van vluchteling met alle toestanden daarbij.
Wie een visum wil aanvragen dient over geldige ID papieren te beschikken. Die kan men dan bij de bron, in het land van herkomst, controleren.
Het zou ook een goede zaak zijn, wanneer migranten kunnen aantonen, dat ze hier vrij snel aan de slag kunnen. Ik ken gevallen waarin migranten zich wat dat betreft goed hadden voorbereid. Dus het kan. Ik hoop dat men deze koerswijziging doorzet en dat er een eind komt aan al de ellende en illegale praktijken inclusief die van de NGO's. De laatste zijn wat mij betreft ook ordinaire mensensmokkelaars, die handelaren en aanbieders van boten en valse ID papieren aan geld helpen en onze maatschappij ondermijnen met ongewenste 'vluchtelingen'.