donderdag 3 augustus 2017

Dat moet toch kunnen?

Een jonge vrouw was 's nachts aangerand. Ze liep op straat en was op weg naar huis. Toen ik las waar het voorval gebeurd was, dacht ik : "Wat moet jij daar op dat tijdstip?" Ik bedoel, die buurt staat algemeen bekend als onveilig. En toch zijn er altijd weer mensen, die vinden dat men ook in zo'n buurt veilig over straat moet kunnen lopen. Dat mag je vinden, maar ik pas me liever aan aan de realiteit en neem dan liever geen risico's. Dat het anders zou moeten, oké. Maar het is dus niet zo.
Afgelopen dagen heeft men geprobeerd in te breken in een camper. De eigenaren lagen in hun wagen ergens in Duitsland te slapen, toen de inbraakpoging plaatsvond. Ze wisten de boeven te verjagen. Ze zijn niet alleen geschrokken, maar ook verontwaardigd want : "We stonden immers op een 'Raststätte"?  Denk ik weer : "Ja en?" De Duitse politie waarschuwt ervoor om niet de nacht door te brengen op zo'n parkeerplaats. Vanwege de criminaliteit. En wat gaan deze mensen dus doen? Juist, gewoon lekker eigenwijs hun gang gaan. "Dat moet toch kunnen?", houden zij stug vol. Ja hoor, dat moet kunnen, maar helaas is het niet zo. Maar ga niet klagen als er toch iets gebeurt. Dat risico heb je immers zelf genomen. Men wil een paar tientjes besparen, maar krijgt voor dat geld een trauma terug. In andere gevallen wordt men voor honderden euro's bestolen. Lekker slim hoor.
Weer een ander beklaagt zich over de kwaliteit van de zogenaamde, dure veiligheidssloten voor deuren en ramen van campers. Die van hem zijn met een soort koevoet opengebroken. Er zijn spullen ontvreemd uit de camper. Wat bleek? De sloten waren nog heel, de deur en het kozijn vernield.
De camper in kwestie is een en al kunststof en hout. Dus wat verwacht je dan? Zo'n extra slot maakt trouwens ook slapende honden boeven wakker.
Over slapen gesproken. Gisteren is in Eindhoven een camper gestolen. Hij stond bij de eigenaren voor de deur geparkeerd. Een mooi en duur ding. Toen de eigenaar 's morgens naar buiten keek, was ie foetsie. Knap dat de wagen geruisloos verdwenen is. Het geeft te denken. Maar het zou wel moeten kunnen, gewoon parkeren in de straat voor je huis. Maar ja.....