vrijdag 11 augustus 2017

Meerpaaldagen 2017


Begin deze week is men begonnen met de voorbereidingen op het Redeplein voor de Meerpaaldagen. Elk jaar is het feest hier in het dorp.Bedrijven en vrijwilligers stropen de mouwen op, om er weer een gezellig feest van te maken. Jaar in, jaar uit. Petje af hoor!
Er is voor elk wat wils. Iedereen wordt vermaakt, van jong tot oud, kinderen, vrouwen en mannen. En transgenders, al worden zij niet apart genoemd. Daar hoort men hier verder niets over.
Drie dagen en avonden feest, dat vastgelegd is in een programmaboekje. In dat boekje zag ik tot mijn stomme verbazing de naam van Ronnie Tober. Ik zei tegen Sonja : "Leeft ie dan nog? Of komt ie in een rolstoel?"
Ik zie hem nog als jonge Amerikaan bij Willem Duis zitten met zijn Amerikaans accent. We waren toen net terug van Curaçao (1963). Hij zat links van de goudvis. Zijn liedjes vond ik niet zo boeiend. Maar wat wil je in een tijd, waarin de popmuziek alles verdrong?
Ik hoop dat we nog een paar dagen droog weer hebben. Vanaf zondag mag het weer gaan regenen. Dan hebben we zeker weten weer een paar zeer leuke Meerpaaldagen achter de rug.