maandag 14 augustus 2017

Miljoenen kippen wacht de dood

Vanwege de fipronil worden miljoenen kippen vermoord. "Geruimd' heet dat hier. Weer zo'n voorbeeld waarin geen enkel respect is voor een dier. Onze Fenna, en menige andere hond en kat, worden ook met dat spul behandeld tegen luizen en vlooien in de vorm van druppels.
Hoe lang zijn die kippen al besmet? Misschien eten we al jaren probleemloos zowel het vlees als de eieren. Ik heb bij mezelf en anderen om mij heen niets gemerkt. Er vanuit gaande dat ze allemaal, inclusief mijzelf, al luis- en vlo-vrij waren voor het gebruik van fipronil. Al ging ik na het lezen van de berichten over de 'besmetting' toch even achter mijn oren krabben en kreeg ik de kriebels. Voor mensen die gestopt zijn met het nuttigen van kippenvlees en/of eieren een waarschuwing : u kunt last krijgen van hoofdluis!
Laten we wel zijn, als ik maanmannetjes zie die een bepaalde stof in een ruimte rondspuiten, dan betwijfel ik of dat spul onschadelijk zou zijn. Net zoals bij het verwijderen van asbest. De mannetjes lopen in maanpakken, maar de passerende burger niet. Men roept maar wat.
Afgelopen weekend zijn weer veel dieren omgekomen wegens een brand. Komt er nooit een eind aan?