woensdag 9 augustus 2017

Gewijzigde planning

Net als op werk verandert mijn planning soms. Niet door mij, maar altijd door anderen. Vanmorgen dus ook. Zoals algemeen bekend hebben wij toestemming gekregen om het pleintje waaraan we wonen zelf bij te houden voor wat betreft het groen en het vuil. Een mooie, verzorgde woonomgeving geeft immers een prettig gevoel. Helaas is er weinig geld beschikbaar voor het reguliere onderhoud. Je kunt als burger dan zeuren over de gemeente vanwege achterstallig onderhoud, maar je kunt er ook zelf iets aan doen. Zonder het afstandelijke gedrag in de geest van 'we betalen toch belasting'.
Vanmorgen heb ik de heggenschaar gepakt om de laag hangende takken van de overigens fraaie boompjes op het plein wat te snoeien zodat we er weer onderdoor kunnen lopen. Dat snoeien doen we al twee jaar, maar blijkbaar heeft niet iedereen dat in de gaten.
Ik was net het derde boompje aan het snoeien, toen een meneer mij op norse toon toeriep : "Dat doet de gemeente hoor!" Helaas zou meneer beter moeten weten. We hebben immers twee jaar geleden over het gesprek met de gemeente gecommuniceerd met alle bewoners. Maar ach, ouderdom komt met gebreken. Dus zal hij dat vergeten zijn. Het gevolg was wel positief, want dankzij meneer kon ik eerder aan mijn andere activiteiten beginnen die ik voor vanmorgen gepland had.
Dus had ik een extra lange koffiepauze en kon ik alvast een paar dingen doen die ik voor de middag in gedachte had. Hoera!