vrijdag 4 augustus 2017

Besmette eieren

't Is weer zover. Er is weer iets dat gevaarlijk is om te consumeren. Dit keer zijn het eieren met een bepaalde code. Toch handig dat die kippen die code even erbij zetten. Ik til niet zo zwaar aan die besmette eieren. Wel aan rotte. Als ik de bijverschijnselen lees na het nuttigen van zo'n fipronil-ei, komen die overeen met die van andere eitjes, of wel bepaalde mensen. Van hen ga ik ook zweten, krijg ik last van buikkrampen of ga ik acuut aan de diarree. En ach, we moeten toch onze weerstand opbouwen en onderhouden? Dus trek ik me niets aan van die besmette eieren. Mijn spellingscontrole kent het woord fipronil trouwens niet eens, dus....
Laten we eerlijk zijn, je wilt niet weten wat er allemaal voor chemische rommel in etenswaar verwerkt zit. Ik wacht op een wet die crematie verplicht. Onze lijven zitten immers vol conserveringsmiddelen. Mijn lichaam is ten minste houdbaar tot ver na mijn dood. Al die kleine beestjes hebben nauwelijks trek in mijn karkas. Dus ligt het daar maar te liggen. Dat wil ik de wereld niet aandoen. Cremeren dus. Maar eerst een eitje eten. Weerstand opbouwen tegen dat fipronil-spul.
De eieren waren in het verleden ook al de klos. Toen werd beweerd dat ze slecht zijn voor mijn cholesterol. Alleen de Britten hadden geen last van die eieren. Maar dat komt omdat ze dagelijks een paar gebakken eieren met spek eten als ontbijt. Nee, ik heb neit overwogen de Britse nationaliteit aan te vragen. Daar heb ik sinds de Brexit wel een beetje spijt van. Toen ik een speciaal dieet volgde om mijn cholesterol te verlagen, steeg het flink! Conclusie van de arts : "Uw lichaam maakt het blijkbaar zelf aan, dus niets aan de hand". Net zoals dat mijn lichaam, dat fipronil straks supersnel via mijn darmkanaal verwijdert.