vrijdag 18 augustus 2017

Potten met kwasten

Voor alle duidelijkheid, het gaat over dingen. Ik heb twee potten met elk een speciaal mengsel. Het basismengsel is wat terpentine gemengd met wat lijnolie. In de ene pot heb ik daar rode menie aan toegevoegd en in de andere pot zwarte, roestwerende grondlak.
Ik heb met die beide potten inmiddels goede ervaring opgedaan. Zoals in het motorcompartiment op een spatbord (onder de accu) met het rode en onder de wagen met het zwarte mengsel. Het spul vloeit lekker en kruipt zelfs omhoog op geroeste oppervlakten.
De droogtijd is uiteraard langer vanwege de lijnolie. Om de beide potten gebruiksklaar te houden, heb ik in elke pot een afgezaagde kwast staan. Ik kan de deksels erop schroeven, terwijl de kwasten in de potten staan. Ons bent zunig! Ik heb de kwasten op lengte afgezaagd. Zodra ik een kwast wil gebruiken, steek ik de steel in een stukje pijp. Dan is ie weer op normale lengte.
Al met al een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld Owatrol. Heel goed spul, hoor. Maar het geld wil nog steeds niet op mijn rug groeien. Haha!
Om die reden loop ik soms een kringloopwinkel binnen. Dit keer had ik geluk. Ik zag een jerrycan staan, met de dop aan de zijkant. Ik dacht gelijk aan ons vuilwatertankje (links op de foto), dat te klein gebleken is. De jerrycan die ik nu zag was net zo plat en bleek een brandstoftankje te zijn voor een bootje. De inhoud is 2x die van het kleine. De extra uitstroom (zit een slangetje aan dat in de tank tot op de bodem reikt) is geen probleem. Die zit aan de bovenkant en is gemakkelijk te dichten. Nu nog van buiten schoonmaken en een keer omspoelen en we hebben een iets grotere vuilwatertank. Ik heb gelijk maar de chaos in mijn rommelkrat opgeruimd. Het is een bak met allerlei gereedschap, lak, olie enz. die ik voor het onderhoud van de camper gebruik.
Terwijl ik wat aan het opruimen ben, liet ik wat vallen. Klinkt er vanaf de tuinbank een driejarig kinderstemmetje dat vraagt : "Gaat het goed opa?" Opruimen is soms nog leuker zijn dan je denkt.